сряда, 3 юни 2009 г.

Angels and Demons (2009)

Том Ханкс определено е подходящ за главната роля - тази на професор Р. Лангдъм. Просто му отива да е умник, който да споделя знанията си по такъв тържествен начин!
Признавам, че не бях съвсем сигурна дали да гледам този филм, но се доубедих, когато видях, че участва и Юън МакГрегър, който не спира да ме изненадва с подбора си на роли и начина, по който играе. Невероятен! Още от началото забелязах, че в героя му има нещо подмолно. Затова и беше очаквано, когато става ясно, че всъщност той е измислил цялата атака срещу църквата.
Много хубаво, че и на български филмът се казва "Ангели и демони", а не "Шестото клеймо", както книгата. Тя, между другото, много повече ме впечатли от лентата. Браво на Дан Браун! Но как да не се съгласи да я филмират човекът!? Не и с многото пари, които се печелят от тази стъпка.
Режисьорът/продуцент - Рон Хауърд, е убедителен. Особено след двата си "Оскар"-а за A Beautiful Mind и след Frost/Nixon.
Като цяло филмът е ставащ, но не е и кой знае какво. Пак казвам - книгата е много по-силна. Добър е мотивът за биф между религията и науката.

Няма коментари:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.