вторник, 2 юни 2009 г.

The Cave (2005)

The Cave всъщност е малко посредствен, но това не се забелязва твърде лесно, бидейки маскирано от нажежената атмосфера, която филмът предизвиква. В лентата иде реч за супер професионални пещерняцо-водолази и група учени, които заминават за, забележете, Румъния. Там те трябва да потърсят вероятно съществуващата нова еко система.
Още с появяването на странни животни - много гнусни и на моменти страшни, разбираме мотото на филма - "Има места, на които не е отредено хората да ходят".
Историята е нелоша, но не и иновативна. Специалните ефекти не ме впечатлиха, но пък успешно допринасят за напрежението на зрителя. Актьорският състав е леко безличен, познато ми е едно от момичетата - мацката, която играе главната роля в Coyote Ugly. Тук се подвизава още по-секси, с поразголено телце и е безстрашна. Може би това е и причината да не изкара до края на филма. Бива заловена, както много от колегите си, и убита от още по-страшните животни от новата еко система. От средата към края на филма те са смеска между динозавър и дракон. Обединение между двете.
За капак на всичко се оказва, че странните същества са болни и са заразили най-добрия водолаз - той мутира и сякаш се превръща в тях.
Местата, по които екипите ходят, са или супер красиви, или плашещи. На моменти - и двете.
Оставената вратичка накрая за евентуално продължение на филма дразни. В крайна сметка такова няма.

Няма коментари:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.