понеделник, 29 юни 2009 г.

Race to Witch Mountain (2009)

Race to Witch Mountain си го свалих нашега, как бих могла да пропусна филм, в чието описание пише, че става дума за хлапета, които "започват трескава надпревара с правителството, мафията и дори извънземните". Звучи по-зле дори и от най-безумната компютърна игра.
Като го изгледам, ще докладвам с подробности.

Ново:
Виждам, че участва и известният най-вече сред подрастващите момчета, Скалата, който изглежда се опитва да се лансира като актьор, дори да бъде забравено старото му амплоа - вече се нарича по име.
Race to Witch Mountain не надхвърли минималните ми очаквания - американска продукция, със сравнително нисък бюджет, съсредоточен главно в специалните ефекти. Филм за масовата публика.
Иде реч за извънземни, за края на света и за това как четирима души го спасяват. Нищо ново. Режисьорът е заложил на гротеската, за да направи образите си по-интересни. За да впечатли публиката, си служи със загадки и мистериозни предмети и действия на героите. Повечето от тях така и не биват разкрити, което придава непълнота на сюжета.
Едно нещо ми се хареса обаче - представена е гледната точка на хората относно отношението им към извънземните. Негативно, те са приемани като враг. В малко кино продукции са показани като приятели с мирни намерения, каквито са тук.

Няма коментари:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.