четвъртък, 23 юли 2009 г.

Загриженост

Такава загриженост за политическа сила от доста време не съм срещала, каквато беше проявена към ГЕРБ и лидера й Батман.
Десислава Танева със сигурност няма да бъде министър на земеделието и храните. Самата тя е пожелала номинацията й да се свали и тя да не става част от изпълнителната власт. Обяснението - не иска с възникналите спекулации относно досегашната й работа и цялостната й кариера да повлияят на ПП ГЕРБ, защото според нея атаките биха продължили. Не иска потенциалният конфликт на интереси да рефлектира върху общественото доверие към новото правителство, с което то трябва да започне работа.
Около случая с рапъра Маниака от Бургас или иначе казано - Тодор Йосифов, или просто "Тошко" от партията на Батман се шумя много, което беше показател за това кое представлява интерес за масите - скандалите и ваденето на кирливи ризи. Самият Йосифов сам е пожелал да не се закълне като депутат, защото нападенията срещу него заради рап песните му е възможно да се обърнат срещу ГЕРБ и да навредят на партията.
Министерският пост със сигурност е не само отговорен, но и сладък пост. Както и място в парламента, като част от управляващата партия (макар и тя да е малцинство), когато си на 20 и няколко години никак не е за изхвърляне. Дали Десислава Танева и Тодор Йосифов сами са решили благородно да се оттеглят е възможно, но съществува и друга възможност - PR-и и съветници да бдят над доверието към партията, непозволявайки и косъм да падне от главата и авторитета й.

Няма коментари:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.