петък, 24 юли 2009 г.

Deadly Mindz

Deadly Mindz или Deadly Mindz Epitaphia е най-яката българска рап-група. Тук можете да видите фен-сайта им в Myspace.
Deadly Mindz са Катарзис (Калоян) и Г.И.Б.Е.Л. или Исав (Давид). Имам щастието и късмета да познавам добре и двамата (не само защото сме завършили едно училище). Лошо обаче, че все по-рядко мисля за тях като група. Може би защото от време те не работят по нея. А така и от егоистична гледна точка и от алтруистична на лице остава все загуба. Просто много искам да чуя нещо ново от тях, а предполагам, че тези, които им се кефят, също.
В крайна сметка Deadly Mindz правят ъндърграунд музика, която не достига до телевизиите, да кажем. И до тези, които искат да слушат за нови вносни коли, долари и наркотици, никога не е достигнала и думичка от безмилостните текстове на Катарзис и Г.И.Б.Е.Л. Тук е моментът да вметна, че те сами си ги пишат. Не ги наричам рапъри, защото те не са рапъри. Поне не такива, каквито едно 50-60% от нашето общество си ги представя днес - раздърпани, с ланци блинк-блинк, полуголи мадами, танцуващи около тях. Не казват нищо смислено в песните си. Нищо ново. Не се развиват. Псуват. Текстовете им са в по-голямата си част псувни. Deadly Mindz са философи и правят неповторима музика. Правят рап-музика. Но не такава, каквато я знаят повечето хора, които над Спенс не отиват. Музикално де. Да не си помислите нещо. Та, те правят тази музика и така се изразяват и разсъждават, вдъхновени от това, което виждат около себе си. Може би пък вече виждат други неща и затова не пеят? Не знам, но ще попитам.
Текстовете наистина са умопомрачаващи.

3 коментара:

Dimitar каза...

// off topic

Готин блог, добре дошла в rss reader-а ми.

Поздрави from a seaside town, наречен Варна. :)

pro01 каза...

Naah. Черни сърца ftw (http://search.data.bg/results/?type=audio&where=files/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8%20%D1%81%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B0)

doomshadow каза...

tova e nai dobriqt BG HIP HOP !
DEADLY MINDZ & X-TEAM !
MNOGO RESPEKT ZA TEZI HORA KOITO SE OPITVAT DA OTVORQT OCHITE NA SLEPITE !

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.